Wordpress Free ThemesOnline TipsArticles DirectoryForeclosure HelpHouse For Sale By OwnerHouse StagingProperty Management

Terkini :

Selamat datang di Palinukan, Komunitas Pengguna Linux Hulu Sungai…

Mohon maaf untuk sementara vakum dari kegiatan :D

StyleRetro Palinukan-InkscapeTutorial

| 5 June 2010 | 37 Comments

Alhamdulillah berkat motivasi dari master-master inkscape palinukan yang berkarya, sehingga tutorial inkscape pertama bisa saya buat, masih tergolong newbe, mohon maaf tutorial saya ini berbentuk video.

Silahkan download file svgnya disini

Tags: , , ,

Category: Inkscape, Tutorial, Ubuntu

About the Author ()

Comments (37)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. budimeeong says:

    oke nah…..nice post…
    ditunggu tutorial selanjutnya 😀

  2. alam says:

    Nah kenapa diwadahku jadi missing plugin?

  3. budimeeong says:

    @bang alam : hayuuuuuu…..install dulu plashplayernya bujur2….hihihi

  4. alam says:

    pakai chrome nah..kypa meinstall flashplayernya?maklum nubie…

  5. alam says:

    pakai ff di ubuntu jalan’ai, tapi pakai chrome kd jalan..napa yg di install di chrome supaya kw jalan? kucoba install ubuntu-restricted pang kalo mau…

  6. budimeeong says:

    nah cobai dulu restrictednya…. 😀

  7. mantap tutorialnya.. dijadiakan desktop wallpaper pas bnar ne, buat dialbum inkscape jua.. 🙂

  8. budimeeong says:

    @amang ucup : siiiiiiiiiiip……kaluarakan jua mang tutorial dirimu….
    sudah di upload dialbum mang ae….check ja… 😀

  9. alam says:

    horeee….akhirnya jalan jua makasih gasan buhan mastah disini.hehehe

  10. budimeeong says:

    @bang alam : dinapai bang..?? yg ngaran master tu kaya amang ucup wan om agus bang ae…

  11. alam says:

    diinstall restricted..hanyar mau, situ mastah jua sdh..

  12. budimeeong says:

    @bang alam : hahaha….mastah napang….user biasa haja…
    ni ada kritik wan saran dari kakawanan, di halaman pertama, knp jer postingan sosialisasi SMAN 3 tu kd beubah2 diatas…jer seharusnya setiap ada postingan hanyar beganti….saran haja nah dari kakawanan… :mrgreen:

  13. alam says:

    Nah itu takuni mang ucup..manual kalo kada salah postingannya, lwn di agenda kenapa balum batambah kegiatan terakhir semalam?

  14. budimeeong says:

    owh sep…sep….
    mun diagenda tu jadwalnya ja lo..??
    keTKP nah…

  15. budimeeong says:

    agenda dah di update… hihihi

  16. alam says:

    gambar diatas beganti jua sdh..

  17. whaa… he’eh..kd tabuat-buat blom..ne msuk dasbord dulu nah.. 🙂
    he’eh bud leh..video2 tutorial dulu adaae jua kd tabuat-buat mulai web palinukan versi dulu..haur mamisbuk z gawian 🙁

  18. budimeeong says:

    @bang alam : nah sip….manual pang lih..unda kd bisaaaaa….

    @amang ucup : kena basamut mang ae mun disimpan ja…hihi

    Jadulnya bud browsernya…

  19. alam says:

    @ucup: sibuk bajual baju kaos sidin.hehehe

  20. budimeeong says:

    @bang alam : hahahaha…maka langsung ke Bandung jer mesennya…kawa ni diturut…

  21. bang alam: tadahulu baliauam nah.. kd jua, kakwnn bahajat,tulusakanae jua, sorang kd minta mcm2 pang.. tu kwa kena kita masukan agenda kita lawan agenda buhan group pisbuk KSBM bila ada acara, rncana ada pang jar…

    budi: balumut kalo leh..mun basamut bnyk nang mahurung, mun harim smutnya akur banar..ekekekkkk…

  22. saran: ulah halaman baru tuk perbincangan diluar topik.. 🙂

  23. budimeeong says:

    @amang ucup : hahaha….tabaik basamut, artinya nang dihurung tu manis mang ae……doakan gusti haja gen..hihi

  24. budimeeong says:

    @amang ucup : kwkwkwkwkw…minta maaf ae nah wan ampun posting…lost topik

  25. alam says:

    iya’am OOT barataan.hehehe

  26. budimeeong says:

    @bang alam : sebelum ada nang bamamai, kabuuuuuur 👿

  27. Nah… napang b-3 nie b’panderan d’luar topik… nak aku m’mamai nie???

    CWIIW..

  28. mantap…mantap….alhamdulillah…sanang hati nah ada dah video tutorial dipalinukan 🙂 ditunggu tutorial gimpnya jua ^^

  29. alam says:

    @muslih; dihadangi tutorialnya jua

  30. bos budi, pa alam : inggih..tunggu ja tanggal mainnya :-D, laptop ulun lambar renderingnya, upload ke internetnya jua lambat :-D…insya ada ja kena…ulun bingungmasih cara mnulis artikel di web nih…lajari pang..hehehe

  31. budimeeong says:

    @muslih : sip..sip….ta tunggu lah postingnya…..
    masalah manulis artikel tu cocoknya batakun wan admin langsung lih ae…
    ada bang alam wan amang ucup 😀

  32. beahh budi nah master wordpress taka aq pulang lah, bang alam sma jua masternya wordpress,, bila mslah posting langsung hja minta pencerahan baliau2 ne lih ae.. . 🙂

    muslih : ayu nah kita tunggu jua tutorial2nya.. 😀

  33. muslih says:

    ulahakan accountnya kawalah?

  34. shaleh says:

    Hanya bisa membaca ampun urang ja nah, kapan juakh saurang bisa maulah tutorialnya …

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.